De ochtend stond staat

25-10-2019

Elke ochtend begint je leven!
Elke keer dat je de makkelijke weg kiest in plaats van de juiste, vorm je je identiteit en word je de persoon die liever doet wat makkelijk is dan wat juist is. Aan de andere kant, als je wel de juiste weg kiest en je aan je voornemens houdt, vooral als je daar eigenlijk geen zin in hebt, ontwikkel je de discipline (die veel mensen nooit ontwikkelen) die je nodig hebt om bijzondere resultaten te boeken in je leven. Discipline creëert een stijl van leven! Elke ochtend oefeningen doen vergt nogal wat van je. Ik zelf doe elke ochtend buikspieroefeningen omdat ik anders last van mijn onderrug krijg. Ik heb van mijn vader een familiaire aandoening "gekregen". Papa is er aan geopereerd, 3 wervels zijn gefixeerd, een spondylodese. Ik wil dat pertinent (nog) niet, heb daarvoor te veel ellende van operaties gezien. Dus ik WIL mijn oefeningen wel doen voor een sterke (actieve) rug. Ik zie het al voor me: dat je behandeld wordt door een manueeltherapeut die zelf rugklachten heeft...

Dus ik begin de dag goed! Het eerste ritueel van de dag heeft de allergrootste impact, omdat het je mentaliteit en daarmee de context voor de rest van de dag bepaalt. Je krijgt wat je toekomst!

Als ik wakker word sla ik Diana van me af; "blijf van me af, ik wil naar mijn patiënten". Spring energiek uit bed,met een ruk trek ik de gordijnen open; het regent. Ik roep: "yes! ik hoef vandaag niet te sproeien". Diana zegt: "dan ga maar niet op de fiets". Ik antwoord: "ja zeker wel! Want de meeste regen valt er immers naast".

Vervolgens begint mijn ochtendritueel volgens het Wimpie-SAVERS model (naar: Hal Elrod's; Miracle morning), elke dag weer, vroeg of niet vroeg, werkweek of weekend...gewoon elke dag:

S: silence, doe dit in stilte. Geen telefoon (mail, what's app, feesboek), geen TV, geen gezinsleden...niks.
A: affirmatie. Spreek uit: "Ik, (Wim Snellenberg), wil een gezond, sterk en fit lichaam". Hiermee creëer ik de juiste mindset.
V: visualiseren, ik roep hierbij beelden op van gewenst en doeltreffend gedrag.
E: exercise, ik oefen en train mijn lichaam, mijn strijdwagen. Ik doe elke ochtend wat diepe effectieve ademhalingstechnieken (4 seconden in-4 vast- 4 uit- 4 vast) buikspieroefeningen (waarvan de belangrijkste: plankings), push-up's, squats en optrekoefeningen aan een stang. Ik drink 2 grote glazen lauw water. Verder begin ik met 30 seconden koud douchen. Maak elke dag keurig het bed op.....
R: reading, lezen. ik lees elke dag 15-20 minuten over iets wat waarde kan toevoegen aan mijn leven.
S: wie schrijft die blijft. Schrijf elke dag iets op, bijvoorbeeld: waar je dankbaar voor bent. Wat je zojuist gelezen hebt, een dagboek of , zoals ik: schrijf blogs of een boek.

Trouwens, een avond ritueel heb ik ook. Want als je ontspannen inslaapt, slaap je ontspannen door en wordt je 's morgens leuker wakker. Trouwens leg de nadruk op dat je gaat rusten, dan slaap je vanzelf in. Ik begin met diepe buikademhaling. Leg mijn hand op mijn onderbuik en oefen de buikademhaling. Vervolgens maak ik een top 3 van de leukste dingen die ik die dag heb meegemaakt. En ik vraag me af: als ik morgenochtend niet meer wakker zou worden, heb ik dan alles gedaan wat ik zou willen doen, gezegd wat ik gezegd wil hebben en geen ruzies of misverstanden heb met de mensen waar ik om geef.

De nacht duurt maar een maantje!

Vorig
artikel
Volgend
artikel

Volgend artikel

18-10-2019

Gaat vet-verbranding auto-matisch?

Enthousiast geworden? Of een vraag?
Laten we kennis maken. 👇